חמישה שדרוגים ליום הנפנוף הבינלאומי.

פוסט קצרצר וספונטני עם חמישה מתכונים קלים למנגל משודרג. מתנצלת שאין תמונות, הפעם לא הכינותי מראש, אבל כמו שתכף תקראו, התיאורים בהחלט עושים את העבודה… בתאבון!

1. מרינדה מעולה לפרגיות – נתחיל בזה שהמרינדה לא כשרה, אבל ניתן להכשיר אותה אם תשמיטו את היוגורט' ועדיין תקבלו מרינדה מעולה. מעט מרכיבים, תוספת גאונית של סומק ותוצאה מענגת. מומלץ!

2. המלצות למנגל מהאתר של חנאווי – ואני מצטטת מילה במילה את הטיפ של נג'יב, כי אני פשוט עסוקה בלרייר: "כשעושים את הקבב על האש, כדאי לשטח גם קבב חי בפיתה, ולצלות את הפיתה עם הקבב על האש. כל ה"מיצים" של הבשר נספגים בפיתה והתוצאה היא חגיגה לחוש הטעם". אין לי מה להוסיף.

3. תפו"א על האש – ההכנה מראש מקצרת את זמן השהות על האש, ותוספת החמאה משפרת את הטעם לאין ערוך. מתקבלים תפוחי אדמה קשוחים מבחוץ ורכים מבפנים. אגב, גם קלחי תירס יכולים לקבל טיפול דומה.

4. סלט סיני קר – תוספת קלילה וטעימה שאפשר ורצוי להכין מראש, הטעם חמוץ מתוק, מי שאוהב יכול להוסיף גם חריף. אל תשכחו, לפני שאתם יוצאים מהבית להעביר לכלי פלסטיק ללא הנוזלים, כדי להימנע מנזילות מבאסות בדרך. אגב, בזכות המתקתקות שלו גם ילדים מאוד אוהבים אותו.

5. בננות על הגריל – נכנס אצלי בקלות לקטגוריית "גאון מי שחשב על זה". בננות שנצלות בשלמותן, עם הקליפה (!) על הגריל, כמה נגיעות של שוקולד ומגיעים לשלמות קולינרית. התמונה בצירוף מתכון עוד יותר קצר ופשוט – כאן.

2 תגובות על חמישה שדרוגים ליום הנפנוף הבינלאומי.

  1. מאת אלי‏:

    איזה כיף שעוד מעט אני הולך לאכול את זה!

  2. מאת pitoti‏:

    יאמי, יצא מעולה! תמונות של המרינדה (לפני ואחרי) בדף הפייסבוק של פיטוטי: http://goo.gl/4EjEf.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *