פרוזן יוגורט בכאילו

אני לא יודעת איך רוב הילדים היו מגיבים למשפט: "בואו נכין פרוזן יוגורט". אבל שום דבר לא הכין אותי למה שקרה כשאמרתי את המשפט הזה בדיוק, לבנות שלי אתמול אחה"צ… זה התחיל בצהלולים שלא היו מביישים מרוקאיות מזדקנות, המשיך בשעטה סטייל עדר תאואים במדבר, והסתיים שתי שניות מאוחר יותר, כשהן יושבות על השיש במטבח, שנכון להיום, יש לציין – יותר גבוה מהן. כמה אושר משפט קטן יכול לגרום להן…

שיהיה ברור שכשאני אומרת "פרוזן יוגורט" אני מתכוונת לזה המרוסק משנות השמונים, ולא החתיך החדש מהשנים האחרונות שמגיע חלקלק ומעליו התוספות. אני אוהבת את התוספות שלי מרוסקות בפנים, תודה רבה, ככה שכל ביס מלא בהפתעות ומרגיש כמו הביס המושלם. האמת היא שזה לא באמת פרוזן יוגורט, כי בשביל להיכנס לנישה האקסקלוסיביות הזו צריך להתבסס רק על יוגורט. הבעיה עם יוגורט שהוא קופא בצורה לא ממושמעת ולכן הוזמנה השמנת כשחקנית חיזוק. לצורך ההכנה לא תצטרכו מכונת גלידה חס וחלילה, אבל בלנדר ואיזשהו מכשיר ריסוק (מוט ריסוק או פוד פרוססור) – כן. אני מביאה כאן שתי אופציות עם המיקסים החביבים עלי, כל אחד יכול כמובן לשחק עם הפירות והתוספות כרצונו ובהתאם לבלוטות הטעם שלו… עוד רגע כבר לא יהיו תותים, אז זה הזמן להנות מהם.

פרוזן יוגורט ביתי בטעם תותים וכיף כיף!

1 מיכל שמנת מתוקה

1 מיכל יוגורט (אני השתמשתי ביווני של תנובה)

2 כפות סוכר

חבילת תותים (אפשר גם פחות, לפי הטעם)

2 כיף כף (או פסק זמן או מקופלת).

הוראות הכנה: שוטפים היטב את התותים, קוטמים את הקצה עם העלים. מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.  שוברים קצת את הכיף כף ומוסיפים אותו, את התותים ואת היוגורט לקערה. (מי שמעדיף אותו קצוץ גס יכול לקצוץ אותו בעזרת סכין ולהוסיף אותו לאחר הריסוק). במוט ריסוק או בפוד פרוססור מרסקים בכמה פולסים. מנקים עם לקקן את דפנות הקערה מערבבים לבדוק שאין גושים, במידה ויש עושים עוד פולס או שניים. מעבירים לכלי קיבול לארטיקים או לגביעי יוגורט ריקים / למגש קרח / כוסות פלסטיק שתוקעים בהם כפיות. מקפיאים לפחות שעתיים. מוציאים 10-15 דקות לפני ההגשה. אוכלים בתאבון.

פרוזן יוגורט ביתי בטעם בננה תמרים ופקאן

1 מיכל שמנת מתוקה

1 מיכל יוגורט (שוב השתמשתי ביווני של תנובה)

2 בננות בשלות

2 תמרים (מג'הול, הרכים)

100 גרם פקאן סיני (מסוכר)

הוראות הכנה: מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה, אין צורך בסוכר מכיוון שהמתיקות מגיעה מהתוספות. מקלפים את הבננות ומניחים אותם בשלמותן בקערת הקצפת. מגלענים את התמרים ומוסיפים אותם לקערה. מוסיפים גם את מיכל היוגורט. מרסקים בעזרת מוט ריסוק או בפוד פרוססור בכמה פולסים. מנקים עם לקקן את דפנות הקערה ומערבבים. את אגוזי הפקאן קוצצים גס עם סכין, או אם אתם מעדיפים אותם ממש מרוסקים מוסיפים לתערובת וממשיכים לרסק. כדאי לבדוק שאין גושים, במידה ויש עושים עוד פולס או שניים. מעבירים לכלי קיבול לארטיקים או לגביעי יוגורט ריקים / למגש קרח / כוסות פלסטיק שתוקעים בהם כפיות פלסטיק (או רגילות, זה לא ממש משנה). מקפיאים לפחות שעתיים. מוציאים 10-15 דקות לפני ההגשה. אוכלים בתאבון.

4 תגובות על פרוזן יוגורט בכאילו

  1. מאת ורד‏:

    האמת… רעיון מדליק!
    אבל אני כנראה אמשיך לקנות בגלידריה… 🙂

  2. מאת אתי‏:

    תודה על הרעיון, פעילות עם הילדים מחר! תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *