מי אמר שקיץ זה פיקניק?

האיש שלי טוען שאני סובלת מסכיזופרניה עונתית. הוא קורא לזה נושי של החורף (חייכנית וחיננית), ונושי של הקיץ (קצרה ועצבנית). והוא צודק. ביוני היא רק הציצה מדי פעם. אבל אם תסתכלו על התאריך למטה במסך תבינו שהיא כבר כאן, שחם לה, ושהיא רותחת. לקח לי אי אלו שנים להבין שיום שמש חם, בעצם אף פעם לא היה הקטע שלי. מין מתנה גנטית שעוברת אצלנו מדור לדור. למזלי ולשמחתי נולדתי בדור ממוזג, ושעות של הקפאה עצמית, זה מה ששומר על שפיותי ברגעים שבהם עוברים ממיזוג אחד למשנהו.

אבל מה לעשות שכשיש ילדים כבר אי אפשר להסתתר כל היום בתוך המזגן? למה לפני שעשינו ילדים, אף אחד לא סיפר לנו, שתהליך איסוף הילדים מהגן קורה בשעות הכי רותחות של היום? ולמה לעזאזל הגענו עד לירח, אבל עוד לא המצאנו אוטו שנשאר צונן כמו פחית קולה עם פלח לימון, אחרי שעמד שעות בשמש הקופחת? אני סוטה. מה שרציתי להגיד זה שכשיש ילדים, אין ברירה. הקיץ והחופש מגיעים יד ביד, ואנחנו חייבים לפתח יכולות של מש"קית חוויה משולבת עם מדריך טיולים תותח, ולצאת אתם לאוויר הפתוח והמהביל של הפארק, הים או הבריכה. אם כבר יוצאים למקומות מועדי גזלנים-קיוסקים-ג'אנק פוד-במחירים-נפוחים-שכאלה, אז כדאי שנחשב את צעדנו מראש ונכין מבעוד מועד, פיקניק מחייה נפשות מיוזעות.

אז מה לוקחים לפיקניק המושלם? נתחיל כמובן כמו ישראלים מצויים באוכל. אילו מאכלים נוכל לקחת איתנו שלא יתעלפו לנו בחום? ואיך נדאג לשמור על האוכל מבלי שייזל, יימעך ויתכווצץ? הנה כמה רעיונות:

תפו"א אפוי בנייר כסף בתנור. לא לשכוח לקחת אתכם מלח. אם אתם סוחבים אתכם גם צידנית, תוכלו להכין בשנייה מטבל מדהים שישדרג לכם את התפו"א: גביע שמנת חמוצה, שן שום כתושה, מעט מלח, וזה הכול! 

קלחי תירס זה הנישנוש האולטימטיבי לילדים. כדי להקל על השינוע לפיקניק, שיברו את הקלחים לחצי (פשוט בידיים) לפני הבישול. כדי למנוע התכווצות והתיישנות של התירס שימרו אותו מכוסה במים צוננים מיד לאחר הבישול וגם במקרר.

ירקות. סלט ירקות קצוץ, יגיר נוזלים ויאבד מערכו התזונתי הרבה לפני שתשבו לאכול, ולכן כדאי להעדיף ירקות חתוכים לרצועות. בחרו ירקות קשים כמו מלפפון, גזר, קולורבי, שומר, מקלות סלרי, גמבות בכל הצבעים, צנוניות וכו'. עדיף להוסיף עגבניות שרי שלמות, על פני עגבניות חתוכות שירטיבו הכול ויהפכו לעיסה. תוכלו להוסיף מלפפונים חמוצים וזיתים שגם הם אהובים מאוד על ילדים. הסלט היחידי שיכול "לסבול" שינוע הוא סלט טבולה, אם תכינו אותו רגע לפני היציאה מהבית, עד שתגיעו הוא יספוג את הטעמים, ויהיה נהדר. שיטה אחרת היא לקחת רוטב בנפרד, בצנצנת, ולשפוך על הסלט רגע לפני שיושבים לאכול.

ירקות מוקפצים או אפויים. אנטיפסטי קר, כמו כרובית אפויה, פרוסות בטטה בתנור, סלט פלפלים קלויים, אספרגוס מוקפץ בשמן זית, שום ומלח גס, אפונה מבושלת, או לביבות ירק אפויות.

פשטי מאפינס. תוכלו להכין תערובת של הפשטידה האהובה עליכם בתבנית של מאפינס קטנים. כשהן קטנות, חמודות, ואפשר להחזיק אותן ביד, פשטידות עוברות יותר טוב ברדאר של הקטנטנים. מיכל, אחלה רעיון, תודה!

זאת ועוד. ביצים קשות שלמות, אבוקדו (לא למעוך! רק לחצות ולקלף.), מג'דרה (על בסיס אורז או קינואה), פסטה "בלי כלום" עם שמן זית, פתיתים, פיתות עם זעתר, סלט שעועית אדומה קר, סלט קינואה, נישנושי אדממה.

מה עם משהו מתוק? קערה של פירות חתוכים, זה כבר בסטנדרט. התחשק לי לשדרג, ועדיין להשאר בצד הבריא. או אז גיליתי את עולם הפירות הקפואים:

התחלתי עם ענבים קפואים, הכי קל ופשוט בעולם. שימו ♥ – לילדים יש לחתוך לרבעים!

המשכתי עם דובדבנים (מזכירה שוב, לגלען ולחתוך לילדים). עד פה זה היה נחמד…

 אבל הכי מוצלחות היו הבננות הקפואות! בתוספת קינמון או שבבי קוקוס זה היה יאמי!! הילדים בקשו עוד, ולגדולים לא נשאר… כמו שאפשר לראות בתמונה, מקלות הרופא שהיו לי, הם קצת רחבים מדי, תנסו להשיג את אלו הצרים יותר.

בפעם הבאה, אני לגמרי הולכת על כדורי השוקולד-בננה האלה. למות מהם, לא?

חייבת לנסות גם את זה – ארטיק פירות קפואים של מרתה סטיוארט.

 אבטיח על מקל, כמה גאוני ככה פשוט. לחתוך למשולשים, לחרוץ עם סכין פתח קטן, להכניס מקל רופא/ארטיק.  אפשר עם מלון, ויש גם גרסה למבוגרים בלבד.

עוד להיט שהפתיע אותנו הקיץ – עוגת גזר שנולדה מעירוב של כמה מתכונים, ושינויים קלים לטובת הבריאות. היא אמנם קצת פושטית למראה, אבל טעימה בטירוף. ככה עושים: במיקסר מקציפים 3 ביצים עם כוס סוכר. מוסיפים את שאר החומרים: חצי כוס שמן זית, כפית קינמון, רבע כפית אגוז מוסקט, כפית תמצית וניל, 5 גזרים קלופים ומגוררים דק, מערבבים. מוסיפים כפית סודה לשתייה, כוס קמח כוסמין, 3/4 כוס קמח מלא, מערבבים רק עד שכל הקמח נספג. מוסיפים חופן או שניים של חמוציות, ועוד חופן או שניים של אגוזי מלך, עוד ערבוב קטן. משמנים בשמן זית, שתי תבניות סיליקון מאורכות, מוזגים חצי מהתערובת לכל אחת מהתבניות אופים ב 180 מעלות, 40-50 דק'. אפשר לקשט בשבבי קוקוס.

מה נשתה? משהו קר וצונן… לא מתוק מדי. ההצעה שלי זה משהו כזה, בין תה קר למים בטעמים. כך עושים: ממיסים שתי כפיות סוכר ותיון בטעם האהוב עליכם בשליש כוס מים רותחים. מצננים, מוסיפים מים קרים, קרח ושני גבעולי נענע. אם תרצו אפשר להמיר את הסוכר בממתיק בריא יותר, כמו דבש או סירופ אגבה.

עלמה, מהבלוג "דברים בעלמה" ממליצה על לימונדת סודה ולימון. נראה לי שאני מאמצת גם את זה.

יאללה, נתחיל לארוז. מקווה שכבר הבנתם שכלים חד פעמיים זה פסה. ואם ההכרה הזו טרם חילחלה לתודעתכם, אני ממליצה ומתחננת שתפסיקו איתם. מי שאין לו את סט כלי הפלסטיק של איקאה, או שווה ערך, שירים את היד. אף אחד? יופי. קחו כלי פלסטיק אתכם, ותחזירו אותם הביתה מלוכלכים בתוך שקית ניילון. ענת, תודה על הרעיון המעולה!

שקית טרמית, תשמור לכם על האוכל חם או קר. 10 ש"ח במרכז המסחרי בשכונה שלי, המקור כנראה כאן.

זה כבר למפקנקים מקצועיים – סיר תרמוס ששומר על חום וקור. הוא אולי לא נראה ככה אבל הוא ממש קל משקל!

אפשרות אחרת היא פשוט לקחת צידנית לדרך.

נתקעתם בלי קרחונים? שתי אפשרויות עומדות בפניכם. האחת, לאשפז בקבוקי מים בפריזר ללילה. כשיסיימו את תפקידם כקרחונים, יהיו לכם מים קרים לשתייה.

אפשרות שנייה, מלאו שקית זיפ לוק בשילוב של מים וודקה או אפילו אלכוהול נקי, אשפזו בפריזר, והנה יש לכם קרחון.

בא לי לעשות פיקניק בסטייל עם מסטינג צבעוני של sofi.

 ושמיכת פיקניק משובצת באדום לבן קלאסי.

ויש גם בסגנון אוריינטלי/קיטצ'י.

בת' מ – Beth's Market Bags תופרת תיקים מהממים מבד שעוונית. לפני שנה וחצי רכשתי בחנות שלה באטסי, את התיק הזה. מאז, הוא בילה בים, בטיולים ובפיקניקים, ואף על פי ולמרות זאת, לא מזמן משהי אמרה לי: תתחדשי על התיק! רוצה לומר, למרות התלאות, הוא נראה חדש… חוץ מזה, הוא בגודל נהדר ומלא כיסים.

עוד אופציה שמצאתי לסל פיקניק מגניב.

צילית מתכווננת לפי מיקום השמש בשמים. גאוני.

גם אוטנטיק יגן עליכם מפני השמש, בכל שעות היום.

לאירועים מיוחדים, או כשסתם בא לכם להתפנק, תוכלו פשוט להרים טלפון, ולהזמין סלסילת פיקניק משובחת מגוטה גוטה.

 עכשיו נשאר לכם רק להחליט לאן נוסעים? פורטל פיקניק מרכז בשבילכם את כל המקומות השווים לעשות פיקניק. מקווה שעשיתי לכם חשק לצאת לטייל בכיף!

אל תשכחו להשאיר עקבות שביקרתם אותי – בתגובות, בפייסבוק או בתיבת העדכונים במייל (למעלה משמאל). תבלו! 

***עדכוניישן***

 מאירה, קוראת קבועה בבלוג, (שגם מפרגנת באופן קבוע – תודה!), שלחה לי ממתק מתוק במיוחד בעקבות הפוסט הזה. כל כך מתוק שהחלטתי ששווה להוסיף אותו כאן. מדובר בערכת פיקניק לילדים, שהיא ואחותה תפרו ביחד. כל האוכל עשוי מבד לבד, ויש גם מפיות בסגנון וינטג'. מפת הפיקניק הופכת לשק שניתן לסגור את תכולתו בתוכו. 

הן יצרו את זה כחלק מסט של שתי ערכות כאלה לכבוד יום הולדתם של זוג תאומים של חברים. איזה כיף להם! אם תבקשו ממש יפה, יכול להיות שיסכימו להכין גם לכם כזו ערכת פיקניק מגניבה. עוד תמונות, גם של הערכה השניה, בבלוג המקסים Big Mook Craft, של זוהר, אחות של מאירה.

12 תגובות על מי אמר שקיץ זה פיקניק?

  1. מאת רונית‏:

    רעיונות מעולים תודה! יש לך אולי רעיונות לפעילויות לילדים ממש קטנים (שנתיים-שלוש) בפיקניק?

    • מאת pitoti‏:

      אפרת כתבה בבלינג בלינג על רעיון מקסים – מטביעים משחק פלסטיק בקערת מים. מקפיאים, ואז… את ההמשך תוכלי לקרוא כאן.
      עוד משהו נחמד זה להשיג אמבטיה מתקפלת או מתנפחת, ולמלא להם במעט מים. איזה משפך קטן וכוס, יספקו להם יופי של תעסוקה.

  2. מאת אורלי‏:

    מקסים לגמרי!
    את גם מצלמת או שנדמה לי? תמונות מקסימות!
    אחלה רעיונות לדברים מגניבים 🙂

  3. מאת ענת‏:

    אחלה פוסט!
    יש כמה רעיונות שינוסו בקרוב.. אולי מחר?

  4. מאת pitoti‏:

    תודה ענת! מחכה לשעה סבירה להתקשר…

  5. מאת Inbal Weisman‏:

    פוסט מרענן וססגוני, ממש תענוג!
    אני גרה בקיבוץ בצפון בדירה ללא מזגן (זמנית וכו') וכל הזמן אמרו לי פה הזקנים- אל תדאגי, לא חם בקייץ. חחחח… איזה לא חם? איזה?
    אבל האמת שבבית חם אש ובחוץ רוח קרירה מנשבת, פשוט האינטרנט בבית ואני לידו…(מכורה)
    לגבי הקפאת פירות, אני מקפיאה פירות כל השנה, כל פעם שיש שפע ממשהו. אני טוחנת אותם לשייקים מרעננים עם קרח, פרי ומים. זה לא לפיקניק אבל בימים מהבילים אני מרגישה שזה יותר אוכל ממנה מבושלת.
    נרשמתי לעדכונים, יש לך בלוג מקסים.

    • מאת pitoti‏:

      תודה, ענבל! רעיון גאוני להקפיא פירות כל השנה!! הבת שלי התחננה לתותים השבוע… אם רק הייתי אוגרת בפריזר במאי!
      גם אני הצצתי לך בבלוג כמובן… מקסים! במיוחד אהבתי את הפוסט על מקלות הארטיק! בדיוק תכננתי להכין עם הבנות פאזל ארטיקים בחופש.

  6. מאת אמא ברשת‏:

    פוסט מעולה – בדיוק כשתכננתי לעשות חיפוש לכל מיני ארטיקים טבעיים, עכשיו אני רק מתלבטת מה לנסות קודם 🙂
    עדי.

  7. מאת כוכב הגינה‏:

    אחלה של פוסט תכננתי לעשות לילדים שלי כאלה אהבתי במיוחד את הצילית לים זה ממש נראה טוב

  8. מאת איילה‏:

    מקסים ! יש לי שאלה –
    יש לך רעיון לילדות בנות 11,12 ליצירה ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *