בישול ברשת

מדריך מקוצר לחיפוש מתכונים ברשת. לא רק לבשלנים מנוסים!

אחד הדברים האהובים עליי הוא ניסוי של מתכונים חדשים. התירוץ הזה מכסה לי יופי על פטיש קטן של קניית ספרי מתכונים. מאז שגיליתי את מבחר המתכונים (הכמעט אינסופי) שיש ברשת, ספריית הבישול שלי נזנחה ומעלה אבק. קבצתי בשבילכם כמה אתרים ומתכונים טעימים במיוחד.

מבשלים
מי: חיים כהן ואלי לנדאו, שני מקסימים ביחד ובנפרד.
מה: קהילה של בשלנים שחולקים את המתכונים האישיים שלהם. ניתן לראות את המתכונים גם ללא רישום אך אם תירשמו תוכלו לפרסם מתכונים משלכם, וגם ליצור ספריה אישית של מתכונים שתבחרו מתוך הקהילה.
סוד הקסם: כאמור, חיים ואלי… הפן הקהילתי מאוד חזק, יש גם מתכוני וידיאו שזה נחמד.
ניסיתי והצליח: תבשיל במיה בלימון של חיים, חמין מקרוני של מרים כהן, אמא של חיים, רצועות חזה עוף ברוטב אדום מתוק, מרינדת לימון סומק וכוסברה לעוף, פשטידת ארבעת הבצלים, כנפי עוף ברוטב בצל.

קוקו

מי: יוזמה של בחור בשם עמיר שרון.
מה: הגוגל של המתכונים! מאפשר חיפוש מתכונים בכל אתרי הבישול שבאינטרנט. כל מה שצריך לעשות זה להקליד את שם המתכון או המוצר שברצונכם לבשל, וקוקו ימצא לכם את כל הקישורים הרלוונטיים.
בנוסף יש קישורים לפוסטים ולחדשות האחרונות בענייני אוכל ובישול.
סוד הקסם: פחות זה יותר.

 בצק אלים

מי: מאיה מרום.
מה: בלוגרית שמפרסמת מתכונים מצולמים ומפורטים. מאיה מפרטת ומדריכה כל שלב במתכון, כך שגם מתחילים במטבח יוכלו להוציא תחת ידם מנות מרשימות ביותר. יש גם פינת תכל'ס שמקצרת את כל תהליך ההכנה לכמה שורות קצרות.
למאיה יש קהל מעריצים שמלייק ומלקלק על בסיס קבוע, בפייסבוק כמובן.
סוד הקסם: אסתטיקה משובחת וצילומים מרהיבים של הבלוגרית.
ניסיתי והצליח: שווארמה ביתית, פסטה קרבונרה.

על השולחן

מי: הוצאה לאור של מגזין על השולחן, וספרי בישול מצוינים, כולל סדרת "ששת – העוזר שלך במטבח", שהיא טובה ומומלצת במיוחד.
מה: מבט על אוכל ובישול מכל כיוון אפשרי, כתבות בלוגים ומדריכי בישול. יש כמובן גם מתכונים, הן של שפים מקצועיים והן של גולשים. אממה, כדי לראות את המתכונים חובה להירשם לאתר, ההרשמה עצמה חינמית ולא כואבת, הבעיה היא שהם מחייבים לקבל דיוור למייל, וזה קצת פחות נחמד בעיני.
סוד הקסם: בישול קצת יותר מתוחכם, גישה למתכונים של טובי השפים והרבה מאוד מידע מקצועי.
ניסיתי והצליח: סלט עשבי תיבול, חציל מאודה של אהרוני, לביבות בטטה של אורנה ואלה, בניצה, דאל באט, עוגת תפוחים הקיוסק.

אוכל עושים באהבה

מי: ניקי ב'
מה: הגברת הזו התחילה את דרכה כבלוג בישול קטן ופרטי, שלוש שנים מאוחר יותר, היא אימפריה קטנה. לניקי יש מומחיות: המרת אוכל מטוגן בגרסה אפויה ועל כן בריאה יותר! חוץ מזה, אם יש לכם ילדים, לה יש את המתכונים בשבילכם.
בנוסף אפשר למצוא אותה בפייסבוק שלה.
סוד הקסם: מתכונים קלים פשוטים וביתיים. בכלל ניקי מאוד "ידידותית למשתמש". יש באתר קטגוריות שימושיות כמו ארוחות ערב קלות, מה לעשות עם מלאווח, מה לעשות עם חלבונים/חלמונים שנשארו מאפיית עוגה.
ניסיתי והצליח: קציצות אפויות רכות ונימוחות שעומדות בסטנדרטים של השם שלהן. לביבות בטטה אפויות (להלן בתמונה למטה), שנותנות פייט ללביבות של אורנה ואלה. אני ויתרתי על הפטרוזיליה, לא נראה לי מתאים. בצק לפיצה לי היה מספיק מסובך להכין את הבצק. אז בתוספות הלכתי על פשוט וקל: הוספתי עגבנייה קצוצה, פתיתי מוצרלה וזרזיף שמן זית. וגם שניצלים אפויים שילדים טורפים.

 ג'ולי וג'וליה

ואם עסקנו בחיבור הפורה הזה שבין בישול לרשת, איך אפשר בלי להזכיר את הסרט "ג'ולי וג'וליה". הסרט הזה כבר מזמן ירד ממסכי הקולנוע ועבר לטלוויזיה ולדיוידי. ובכל זאת שווה לנסות להשיג עותק ולראות אותו. הסרט מבוסס על סיפור אמיתי: ג'ולי (איימי אדמס) עובדת בעבודה נוראית: היא מטפלת בפניות של אנשים, שבני משפחותיהם נפגעו באסון התאומים. היא על סף דיכאון, אבל אהבתה לבישול מצילה אותה, כשיום אחד היא מחליטה לכתוב בלוג על בישול של כל המתכונים מהספר של ג'ולייה צ'יילד (מריל סטירפ). מי היא ג'ולייה ציילד? אמריקאית שעשתה הכירות בין מסורת הבישול הצרפתית המפוארת  לבין העם האמריקני. הסרט מזגזג בין סצנות מחייהן של ג'ולי וג'וליה, כשבעצם מפרידה ביניהן חצי מאה!

גולת הכותרת של הסרט היא מריל סטריפ. טווח המשחק שלה הורס אותי בכל פעם מחדש (תחשבו על השטן לובשת פראדה, מאמה מיה, הגשרים של מחוז מדיסון ועוד). היא פשוט נכנסת לדמות וכובשת. את בעלה משחק סטנלי טוצ'י המקסים, וביחד הם מדגימים חיי נישואים מעוררי קנאה: הרבה אהבה, תמיכה הדדית, סקס והומור. בין השורות עולה שהם מתקשים בהבאת ילדים לעולם, אבל הנושא נשאר די עלום במהלך הסרט ולא ממש מטופל. לעומתם ג'ולי ובעלה רבים דווקא על רקע הפרגון והתמיכה שלו… זה החלק של הסרט שהיה קצת תמוה בעיניי. נכון שבסרט כזה הייתם מצפים לראות הרבה קלוז אפ'ס על מנות מרשימות שיגרמו לכם לרייר? אז זהו, שזה החלק הפחות חזק בסרט. ההתרגשות האתגר והחדווה שבבישול מועברים היטב, אבל לצערי לא דרך האוכל, אלא דרך הדמויות של ג'ולי וג'וליה.
אז מה היה לנו? שתי נשים קצת אבודות מוצאות את החדווה שבבישול, לצידן בעלים אוהבים ותומכים, ואוכל טוב שעושה חשק להיכנס למטבח ולבשל משהו ממש מסובך. ממליצה לראות!

בון אפטיט!

תגובה אחת על בישול ברשת

  1. פינגבאק: 2# שווה קריאה! | פיטוטי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *