עצור! בשם האהבה!

השנה, כך מסתבר יום המשפחה וולנטיינס דיי יוצאים מאוד קרובים אחד לשני (יום ראשון 10/2/2013, ויום חמישי 14/2/2013 בהתאמה). תמיד הייתי קצת אמביוולנטית ביחס לחגים האלה, ולאחרונה החלטתי שאני דווקא די מחבבת אותם. זה נכון שהם מסוג החגים שמרגישים כמו המצאה של סוחרים, שרק רוצים לגרום לנו לקנות כל מיני מוצרים מיותרים. וזה גם נכון שלא צריך אף חג בשביל להגיד "אני אוהב אותך" לאדם אהוב. אבל האמת היא, שביום יום אנחנו לא עוצרים לחגוג את האהבות שלנו. לפחות לא מספיק. בקיצור התחשק לי לעשות משהו לציון המאורע. לא יותר מדי מסובך, בלי יותר מדי בזבוזי כסף, ובכל זאת משהו של תשומת לב וקצת פינוק. בסוף החלטתי להכין לבבות בראוניס בציפוי שוקולד על שיפוד חץ ורוד. מתקתק לאללה, אני יודעת. אז מה.

חומרים: עוגת בראוניס • חותכן לבבות, או כוס בינונית • שיפודי עץ עבים • דבק נוזלי • בריסטול/סול צבעוני • מספריים • נייר אפייה • מיכל שמנת מתוקה • 200 גרם שוקולד מריר (ספלנדיד למשל) •  סוכריות לקישוט עוגה (לא חובה).

הכנה: טוב אז קודם כל נצטרך עוגת בראוניס, כמובן. אפשר להכין (אני הכנתי לפי המתכון הזה), או לדלג על השלב הזה ופשוט לקנות אחת מוכנה. בעזרת חותכן בצורת לב קורצים לבבות, אחד לכל בן משפחה.

את התרגיל המאתגר של שחרור הבראוני שלם מהחותכן, עושים בעזרת סכין ולחיצות עדינות.

בהתחלה זה קשה אבל אז נכנסים לשוונג ואי אפשר להפסיק…

אם אין לכם חותכן בצורת לב זה לא סוף העולם. השתמשו בכוס עגולה (עם שפה דקה) כדי לצייר עיגול על נייר אפייה. גזרו את העיגול וקפלו לשניים. ציירו חצי לב, וגזרו שוב לפי הסימון.

עם אותה כוס קורצים עיגול מעוגת הבראוני, ומשחררים בעדינות עם סכין. מניחים את הלב הגזור על גבי העיגול, וחותכים מסביב בעזרת סכין חדה.

כשלבבות הבראוניס מוכנים, עוברים לציפוי. בשלנים רציניים עושים את זה בבן מארי, אבל אני כנראה לא בשלנית רצינית, אז יש לי קיצורי דרך: שופכים את השמנת לסיר קטן, ומחממים אותה על האש הכי חלשה שיש לכם בגז. בינתיים חותכים את השוקולד לקוביות. שהשמנת חמה (מתחילות בועות קטנות אבל לפני שהיא רותחת) מוסיפים את קוביות השוקולד לסיר. שימו לב! שוקולד נשרף בקלות אז צריך לעבוד במהירות ולא להפסיק לערבב. השתמשו בלקקן, זה הכי נוח. כשרוב השוקולד נמס מורידים מהאש וממשיכים לערבב עוד קצת. מי שלא מרגיש בטוח לעשות את התהליך על הגז, יכול להמיס את השוקולד והשמנת במיקרו. כשהתערובת מוכנה מעבירים אותה לקערית קטנה. דוחפים את שיפודי העץ בעובי הלב – מצד ימין לשמאל ובהטייה קטנה מלמטה למעלה, כמעט עד הסוף. (אני השתמשתי בשיפודי עץ עבים וקיצרתי אותם בשליש).

טובלים את הלבבות בשוקולד, מצד אחד אח"כ מהצד השני, ומיד מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה. אם רוצים ניתן להכין מראש עוד צלוחית עם סוכריות לקישוט עוגה, לטבול את הלב המכוסה בשוקולד בסוכריות ולהניח אותו על גבי הצד של הסוכריות. כשמסיימים להכין את כל הלבבות מעבירים אותם לכ – 15 דקות לפריזר. (אגב, אפשר לפשט את כל התהליך לטבול רק בצד אחד, להניח על מגש ורק אחרי הקירור וההתקשות של הציפוי להכניס את השיפוד).

בינתיים מכינים ראש וסיומת לחץ. אני הכנתי מחומר שנקרא סול (מין משטח עבה וספוגי, קיים בכל מיני צבעים וניתן לקנות אותו בחנויות לחומרי יצירה). אבל אפשר גם עם בריסטול צבעוני או כל דבר אחר שנוח לכם. חותכים צורה של ראש וסיומת חץ, כמו בתמונה, גוזרים את הסיומת של החץ שתראה כמו נוצה. ומדביקים עם דבק שקוף (UHU, דבק גוניכול, דבק ביג, ואפשר גם עם דבק חם).

מעבירים את הלבבות אל מגש או צלחת הגשה גדולה. אפשר להוסיף ליד כיתוב עם שמות בני המשפחה. מכינים תה בכוסות קטנות לילדים, קפה להורים ויושבים בחברותא ללקק את האצבעות…

ולפני סיום אני רוצה לספר לכם שלעוד בייבי שלי מגיע קצת אהבה, כי הוא גדל וכבר בן שנה… כן, הבלוג בן שנה כבר, לא ייאמן! בשבוע הבא נעשה פה חגיגה, אז תישארו בסביבה!

6 תגובות על עצור! בשם האהבה!

  1. רעיון מצויין עם חותכן הבראוניז!
    רצה ליישם!

  2. מאת נעמה‏:

    מקסים!

  3. מאת יונית‏:

    יאמי!!! מקסים.

  4. איזה רעיון מתוק, בלי קשר לחג האהבה זו ההזדמנות שלנו לקבל רעיונות מהרשת לדרכים שונות להגיד אני אוהבת אותך….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *