שניצלוני תירס אפויים

"אמא, אני רוצה שניצל תירס". זו ההתחלה וההמשך ברור, כי פולניות לא אומרות "לא" כשילד מבקש מהן אוכל. אבל לוותר על אלו הקנויים ולעשות אותם קצת יותר בריאים, הן יכולות? יכולות. אני תמיד מעדיפה לאפות ולא לטגן, אבל איך עושים את זה מבלי לאבד את אפקט הפריך מבחוץ ורך מבפנים? עשיתי אי אילו ניסיונות ובסוף הצלחתי! אז מה אם הן נראות יותר כמו לביבות מאשר שניצלונים, העיקר שזה טעים!

014s

מרכיבים: • תירס מקופסת שימורים גדולה, 550 גרם • 1 תפו"א • 1 בצל • 2 ביצים • 2 כפות שמן זית • 3 כפות קמח כוסמין (אפשר רגיל) • 3 כפות קוואקר • פירורי לחם (כחצי כוס) • כפית אבקת אפיה • כפית מלח גס.

הוראות הכנה: מסננים את הנוזלים מקופסת השימורים ומעבירים את התירס לקערה גדולה. (אני יודעת שבריא יותר להשתמש בתירס טרי או קפוא, אבל מכל הניסיונות שעשיתי אלו תפסו הכי טוב. כמובן שגם המתיקות של אלו מקופסת השימורים, אהובה מאוד על הילדים). בעזרת מקל ריסוק או במג'ימיקס מועכים חצי מכמות התירס (בערך, לא חייב להיות מדויק). קולפים תפו"א גדול וגוררים בפומפייה דקה. קולפים בצל וגוררים בפומפייה גסה יותר. מעבירים הכול לקערה עם התירס ומוסיפים את שאר החומרים, כאשר את פירורי הלחם משאירים לסוף. מערבבים היטב ומוסיפים את פירורי הלחם בהדרגה – כל פעם קצת, מערבבים ורואים איך התערובת סופגת. בסופו של דבר התערובת צריכה להיות רטובה אבל לא נוזלית. הדרך הטובה ביותר לדעת אם שמתם מספיק היא, פשוט לנסות להכין לביבה אחת ולראות שהיא מחזיקה היטב ולא מתפרקת. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפיה גדולה ושטוחה. משמנים את נייר האפייה במעט בשמן זית. יוצרים לביבות עגולות ושטוחות ומניחים על גבי נייר האפייה.

012s

אופים בחום בינוני, כ – 170 מעלות כעשרים דקות או עד שהלביבות משחימות מלמטה. כשהן זהובות בחלק התחתון הופכים אותן לעוד חמש עד עשר דקות, מוציאים ומגישים חם. ניתן גם להקפיא ולחמם בעת הצורך.  כמובן שאפשר לטגן אותם אבל באמת שהם יוצאים טעימים מאוד גם ככה. מזכירה לכם שיש פה בבלוג עוד מתכונים שילדים אוהבים כמו מרק העגבניות שלי חטיף התפוחים המיובשים ועוד הרבה אחרים. בתאבון!

013s

*** אם כיף לכם פה, תבואו שוב! תוכלו להירשם לקבלת עדכונים במייל, בתיבה מצד שמאל למעלה ***

7 תגובות על שניצלוני תירס אפויים

  1. מאת goldin rivka‏:

    בדיוק היום עשיתי כאלו לביבות, אבל במקום לגרד תפוח אדמה בישלתי ועשיתי פירה משני תפחים.
    יצא חבלז.

    • מאת pitoti‏:

      תודה רבקה. אני אישית מעדיפה לגרד את תפוח האדמה מאשר לבשל אותו לפני האפייה. אבל כמובן שאפשר כך או כך 🙂

  2. מאת טבעונית בשאיפה‏:

    נהדר!
    מה מחליף את הביצים בגרסה הטבעונית?

    • מאת pitoti‏:

      הי טבעונית בשאיפה 🙂 אז אני לא מבינה גדולה בתחום אבל מתחקיר קטן שעשיתי בשבילך הבנתי שיכול להיות שזה יעבוד פשוט בלי ביצה. לחלופין תחליפי ביצה למתכונים מלוחים יכולים להיות: 2-3 כפות של מחית תפו"א מבושלת, או כף טחינה, או 1-2 כפות קמח תפו"א/חומוס מעורבב עם מעט מים ליצירת עיסה. מסתבר שיש עוד אפשרויות אבל אלו נראו לי הכי פשוטות יחסית. בהצלחה!

  3. מאת גלי‏:

    הכנו ממש עכשיו.
    יצא מעולה… זללתי כבר שתיים.
    🙂

  4. מאת איילה‏:

    וואי ! נראה טעים !
    אני הולכת לבקש מאמא שתכין לי !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *