ביצה בקן + שדרוג

זהו, הגיע הרגע. הקיץ המעצבן הזה נגמר (טוב, עד לסבב הבא). והילדים חזרו למסגרות ולשגרה (טוב, לפחות עד לחגים). לא יודעת איך אצלכם אבל אצלנו ברור שלהורים (טוב, לאמא הספציפית הזו) יותר קשה מלילדים. איכשהו שינויים הם לא הצד החזק שלי, אבל לא על זה רציתי לדבר אתכם. רציתי לדבר על ענייני אוכל ושגרה. עושה רושם שלא נותר מגזין עם דפי כרומו מבריקים, או בלוג מנצנץ ומהמם, שלא מדבר על אימת ההורים מהמילוי של הסנדוויץ'. אז אני אגוון קצת, ואדבר על משלחת החיפוש אחר ארוחת ערב שהיא גם וגם: גם קלה להורים וגם טעימה לילדים. אז מצאתי לכם משהו טוב כזה. מדובר במיזוג בין שתי מנות מוכרות ומוצלחות בפני עצמן: ביצה בקן וה – Grilled cheese toast האמריקני. תסמכו עליי מדובר בשדרוג משוכלל שצופן בחובו את שני היתרונות המבוקשים.

מצרכים (למנה אחת): שתי פרוסות לחם, פרוסת גבינה צהובה, ביצה אחת, מעט שמן קנולה וחותכן.

ביצה בקן משודרגת 1

מניחים את פרוסת הגבינה הצהובה על הלחם. אם היא גדולה מדי קוטמים את השאריות ומפזרים אותם מעל. סוגרים עם פרוסת הלחם השנייה.

ביצה בקן משודרגת 2

קורצים עם חותכן את הצורה.

ביצה בקן משודרגת 3

שימו לב שעברתם את כל השכבות והגעתם עד התחתית.

ביצה בקן משודרגת 4

שולפים את החותכן בזהירות,

ביצה בקן משודרגת 5

ודוחפים החוצה, לאט ובעדינות את הצורה שהתקבלה ממנו.

ביצה בקן משודרגת 6

מעבירים למחבת טפלון עם מעט שמן, שוברים את הביצה לתוך החור שקרצנו עם החותכן. ומכסים מיד את המחבת לכשלוש עד חמש דקות.

ביצה בקן משודרגת 16

 מסירים את המכסה והופכים בעזרת תרבד בתמרון מהיר וחד. שימו ♥ – ישנו קשר ישיר בין משך הזמן הכולל על האש, לבין כמה נוזלי אתם אוהבים את החלמון שלכם. אחרי ניסיון או שניים תמצאו את הנוסחה שלכם.

ביצה בקן משודרגת 15

זהו, מגישים לילדים הרעבים. גם מבוגרים לא יעמדו בקראנצ'יות של הטוסט הזה. אפשר להגיש עם סלט או "סתם" ירקות חתוכים. (*בתמונה: יוגורט עם מלפפונים וקצת נענע, וסלט עגבניות ובזיליקום).

ביצה בקן משודרגת 10.1

מוקדש באהבה לחובבי הטבילה בחלמון הנוזלי:

ביצה בקן משודרגת 10.3

דגשים: כל צורה של חותכן תעבוד היטב לעניין זה, כל עוד היא מספיק גדולה בשביל להכיל את הביצה.

ביצה בקן משודרגת 11

כדי להפוך את הסיפור הזה לסיפור קצת יותר בריא, תוכלו להשתמש בלחם כוסמין או שיפון, ולהחליף את הגבינה הצהובה בגבינת עיזים כמו פרומעז.

ביצה בקן משודרגת 13

בגרסה האמריקאית של הטוסט במחבת, מורחים את הלחם בחמאה משני צידיו במקום לשמן את המחבת. אני מוצאת שלחכות להוד מעלתה שתתרכך כדי שתוכל להימרח על הלחם בקלות, זה לא בכיף שלי.

ביצה בקן משודרגת 12

תודו שזה מעורר תאבון… אז יאללה תנסו ואל תשכחו לחזור, להירשם לעדכונים בבלוג ולספר לי איך יצא. בתאבון!!!

2 תגובות על ביצה בקן + שדרוג

  1. אני אוהבת לגוון את הארוחות וזה בהחלט רעיון נהדר. כבר ניסיתי ביצים בקן של גמבה, פיתה ולחם מטוגן. רעיון הגבינ"צ הוא שדרוג מעניין, בהחלט ינוסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *